Hamilelikte Ağız Hijyeni ve Bakımı

07-01-2024 15:36
Hamilelikte Ağız Hijyeni ve Bakımı
Hamile kadınlar, kendi sağlıklarına ve bebeklerinin geleceğine zarar verebilecek çok çeşitli ağız sağlığı koşullarına karşı hassastır. Hamilelik sırasında diş bakımının güvenliği konusunda birçok efsane vardır. Sonuç olarak hamile kadınlar, hamile olmadıkları zamana göre daha az diş bakımı alıyorlar. İncelememizde gebelerde rutin diş bakımının önemini ve güvenliğini vurgulamaya çalıştık.

Hamilelikte ağız ve diş sağlığının bozulması aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

- Hamileliğin ilk aylarında bazı annelerin karbonhidratlar başta olmak üzere bazı besinlere aşırı ilgisi olabilir ve bu tür besinleri yedikten sonra diş fırçalama ihmal edilebilir.
- Hamile kadınlar, hamilelik hormonlarının (östrojen, progesteron) etkisiyle ağızları daha kolay kanarlar ve dolayısıyla dişlerini fırçalamaktan kaçınabilirler. Bunun sonucunda bakteri plağı artar. Bu nedenle hamilelikte ağzın daha fazla bakıma ihtiyacı vardır.
- Özellikle hamileliğin ilk aylarında kusma, ağızdaki asidik ortamın artmasına neden olur. Kusma sonrası ilk birkaç ayda anne ağız bakımına yeterince dikkat etmeyebilir. Dişler yeterince fırçalanmazsa ağızda asidik bir ortam oluşacaktır.
- Tükürük akışı azalır. Bu nedenlerden dolayı bu dönemde çürük oluşumu artar.
- Anneler bebeklerinin sağlığıyla uğraşırken kendi ağız ve diş sağlığı bakımlarını ihmal edebilirler, bu da ağız sağlığının bozulmasına neden olur.

Bu nedenlerden dolayı bu dönemde diş sağlığı bakımına daha fazla dikkat etmek gerekir.

Çözüm

Hamilelik döneminde ağız ve diş bakımı özel dikkat gerektirir. Ağız sağlığı genel sağlığın bir parçasıdır ve hem anneyi hem de fetusu ilgilendirdiği için bu dönemde daha da önem kazanmaktadır. Hamilelikte ağız ve diş sağlığının ihmal edilmesinin sadece diş çürüğü ve diş kaybı gibi sorunlara neden olmadığı, aynı zamanda erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, preeklampsi gibi sorunlara da yol açabileceği unutulmamalıdır. Hamilelik, hem kendisinin hem de bebeğinin sağlığını korumak için annenin belirli kurallara uyması gereken bir dönemdir. Bu dönemde anneler gerekli önlemleri alarak ağız sağlıklarını koruyabilir ve sonrasında geri dönüşü olmayan diş sorunlarının önüne geçebilirler. 

GC'nin Çözümü


GC Tooth Mousse

GC Tooth Mousse, kalsiyum ve fosfat içeren topikal kremdir. Kalsiyum ve fosfat, RECALDENT® (CPP-ACP) adı verilen sütten türetilmiş özel bir protein içinde taşındığından, çözünür formda bulunurlar. Bu, GC Tooth Mousse'un dişler için ekstra koruma sağlayabileceği, diş plağı asidini ağızdaki bakterilerden koruyabileceği ve ayrıca dişleri asitli yiyecek ve içeceklerden koruyabileceği anlamına gelir.

Dişlerinizin hamilelik sırasında ekstra korumaya mı ihtiyacı var?

 

Ağzınızdaki bakterilerden gelen asit dişlerinize saldırıyorsa 

 


GC Tooth Mousse, dişlerinizi etkili bir şekilde temizleyemiyorsanız dişleriniz için ekstra koruma sağlar. Dişlerinizi kötü fırçalamak, diş plağının birikmesine ve ağzınızdaki bakterilerin asitlerinin dişlere saldırmasına neden olur. Örneğin, braketler veya alignerlarla ortodontik tedavi gören hastaların, dişlerini ve diş plağını temizlemesi daha zordur.
 

Yiyecek ve içeceklerinizdeki asit dişlerinize saldırıyorsa



GC Tooth Mousse, diyetiniz asitli yiyecek veya içecekler içeriyorsa dişler için ekstra koruma sağlar.

Asitli içecek ve gıdalara örnek olarak meyve suları, alkolsüz içecekler, spor içecekleri, alkol, kahve, rafine şekerler, yapay tatlandırıcılar, sirke ve işlenmiş gıdalar verilebilir.

Reflüden (mide yanması) kaynaklanan asit dişlerinize saldırıyorsa



GC Tooth Mousse, ekstra koruma sağlayarak asit reflüsünün dişleriniz üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletebilir.

Hamilelik sırasında, sabah bulantısından kaynaklanan mide bulantısı, özellikle hamileliğin ikinci ve üçüncü aylarında midedeki asit içeriğinin sık sık geri akmasına neden olabilir.

GC Tooth Mousse dişlere ekstra koruma sağlar ve hamilelik döneminde güvenle kullanılabilir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.